RemouladsåsLåt de picklade grönsakerna (pickles) rinna av i en sil så att de blir av med vätskan. Är grönsakerna för blöta blir remouladsåsen lös, och det vill vi inte
Helst hade jag inte gjort någon mat alls utan hängett mig åt trösterika kolhydrater, men av erfarenhet vet jag att ju tröttare jag är desto viktigare är det med kosten, så fredagsfisken fick i all sin enkelhet bli smörstekt lax med remouladsås och färska rädisor
Ta en halv fiskfilé per smörrebröd och toppa med remouladsås, kapris och ett par citronskivor. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
Fish and chips är verkligen en härlig klassiker tillsammans med hemgjord remouladsås. Börja med remouladsåsen som behöver stå en stund för att få lite mer djup i smaken
Jag måste erkänna att jag gärna sett en remouladsås i stället och tänker att steget är inte så långt när man ändå bemödat sig med att göra egen majonnäs
1 dl finhackad saltgurka. . Stekt strömming, enkel vardagsmat med nya smaker, enkelt och snabblagat. Servera med sås, morötter, sallad och ett gott bröd
Rhode island-dressing till pastasallad en samt remouladsås inför kvällens fiskmiddag. Gräddig rotfruktsgryta med potatis och bönmix samt inlagd saltgurka och färska körsbärstomater
Så i fortsättningen överger jag pickles och kör med ekologiska cornichons och saltgurka istället. Idag fick jag till den godaste remouladsåsen jag gjort och det med bara några få ingredienser
Låt dem svalna, skiva dem på snedden och servera på rågbröd med remouladsås. Krydda med peppar och blanda i hackad saltgurka, kapris och hackad äggvita