Pankopanerad fisk med hemmagjord potatismos, remouladsås och räksallad. Panko är ett japanskt ströbröd som ger en annan smak och mycket frasigare struktur än vanlig ströbröd
Pankopanerad torskrygg med hemmarörd remouladsås. Får många dagar sedan gjorde vi en klassiker här hemma med panerad torskrygg med hemmarörd remouladsås
En tallrik med mjöl, en skål med lätt uppvispade ägg och en tallrik med pankoströbröd. RemouladsåsLåt de picklade grönsakerna (pickles) rinna av i en sil så att de blir av med vätskan
Panko, för en massa krisp. Vad är det i remouladsås egentligen. För mig innehåller remouladsås curry, vilket tydligen gör den dansk om jag har förstått det rätt
Remouladsåsen. Häll upp pankon i en annan skål. Doppa fisken i frityrsmeten och sedan i pankomjölet. 1 dl panko. Friterad spätta 150 g spättafilé 1 dl vetemjöl 0,5 dl kolsyrat vatten 1 tsk bakpulver 1 dl mjöl 1 dl panko olja, till fritering
Som tillbehörssås kan man göra egen remouladsås eller bara röra ihop t ex lite crème fraiche eller gräddfil med hackad dill, lite salt och en skvätt citron t ex
Servera fisken och pommes fritesen genast efter friteringen tillsammans med remouladsåsen. Avsluta med att vända den i panko och se till att pankon verkligen täcker hela fiskbitarna
Remouladsås. Doppa i panko på båda sidor. 3 dl panko ströbröd. Mat i miniformat är konstigt nog mycket godare än mat i normalstorlek om man frågar barnen
Servera genast med en liten sallad eller pommes frites och remouladsås. 2 dl panko (japanskt ströbröd). Tillsätt ca 1/2 dl panko. Forma till “biffar” på ca 100 g och vänd dem i resten av pankon. 2 dl panko