Regnbågsforell dill recept

Regnbågsforell med knaperstekt bacon

Regnbågsforell med knaperstekt bacon

Strö över bacon, hackad dill och tunna skivor citron. 4 * 200 gr Fileer av Regnbågsforell. 1 msk Dill. Strimla och knaperstek baconenet och lägg det på hushållspapper så det mesta av fettet rinner bort
Helstekt regnbåge med saffran, citron och dill

Helstekt regnbåge med saffran, citron och dill

2 regnbågsforeller (à 700 g) 1 g saffran 1 dl flingsalt 1 knippe dill 2 citroner svartpeppar 500 g färskpotatis, tvättad dillstjälkar 50 g smör salt, till kokvattnet 1 citron, till servering
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Någon spickeskinka kommer vi inte att bjuda er på idag, nej istället så ligger det en regnbågsforell på tallriken och till den blir det en god kall sås, lite potatis och grönsaker
Ugnsstekt Regnbågsforell

Ugnsstekt Regnbågsforell

Lägg dom i en ugnsäker form och fyll dom med skivad citron/lime, hackad dill och smör. Färsk dill. 2 hela regnbågsforeller (1 per person)
Gravad regnbågsforell me ägghalvor..

Gravad regnbågsforell me ägghalvor..

En halv regnbågsforell, en halv citron, en knippa dill, två tsk dijonsenap, två kokta ägg, en msk creme fraiche, en msk caviar mix, en tjejnäve socker, vitpeppar och salt
Gravad Regnbågsforell som stekes...

Gravad Regnbågsforell som stekes...

En regnbågsforell, en citron, en stor knippa dill, fem sex små potatisar, två dl grädde, två tsk dijonsenap, en tjejnäve socker, en msk mjöl, smör, vitpeppar och salt

Fylld regnbågsforell

Garnera med dill och citron. Köp portionsforeller. Rensa forellerna. Lägg dem med buken nedåt på en skärbräda

Örtkryddad regnbågsforell

4 regnbågsforeller à 250 g. 2 msk dill. Ansa champinjonerna och skiva dem halvcentimetertjocka. Hacka de färska örterna

Grillad regnbåge i foliepaket alá Middagsfrid

Servera regnbågsforellerna med potatisen, såsen och de kokta grönsaker. Idag blir det grillad regnbåge i foliepaket med svensk färskpotatis, dill och romsås och naturigtvis smarriga grönsaker

Färskpotatissallad med lax

ca 600 g varmrökt regnbågsforell, eller annan rökt fisk. 1/2 dl hackade, färska örter, t ex dill, gräslök, dragon och krasse