Ta fram ett stort fat och lägg på mathavre, smula över fetaosten, på med varmrökt regnbåge (eller lax), bladspenat, skivat äpple, rostade nötter, små goda tomater, gurka och lingon
Passar till både kött och FISK, åt min till grannens firre (regnbågen) passade ypperligt bra. Rör ihop yoghurt och majonäs, riv i pepparroten, smaka av och tillsätt mer om du vill ha det mer “stingsligt”
Inte bara rökt fisk, som Varmrökt Regnbåge med Äggröra , är bra som frukost eller brunch. Färdig Aioli från Gourmetservice utrörd med Turkisk Yoghurt smakade också fint till laxen
Det var inte den regnbåge vi såg, när vi var nere i stan ikväll heller. Serverade med en kall sås av Rysk yoghurt, sötsur sås på flaska och en hel pressad vitlök
Mosa/riv osten och rör sedan i yoghurt och kryddor och låt den stå kallt och tjocka till sig. Wasabisås till varmrökt regnbåge 3,5 dl turkyoghurt 2 tsk wasabi (smaka dig fram) 2 tsk honung 4 hackade myntablad 100g röd stenbitsrom lite salt Rör allt utom rommen till en slät sås. Romsås till lax eller annan firre 3 dl turkyoghurt/creme fraiche/gräddfil 100g stenbitsrom 1 rödlök Kräftröra 4 dl creme fraiche 1 burk kräftstjärtar i lag 1 burk stenbitsrom 1 dl hackad dill (rödlök tänkte jag ha i men fjäskade för Frida och hoppade över. 1 dl turkyoghurt 50g fetaost eller chevreost 1 klyfta vitlök salt, peppar. 3,5 dl turkyoghurt. 1 dl turkyoghurt
Grönsaker i regnbågens färger ger olika vitaminer, så se till att blanda hejvilt. Jag serverade salladen med en kräm på fetaost, turkisk yoghurt och basilika