En nyfångad regnbåge, så god att den smälte i munnen när det var dags att äta. Jag kryddade fisken med salt och svartpeppar på in- och utsidan, sedan fyllde jag den med ett rikligt lager citronsmör och stoppade in massor av dill
Ta undan några fina dilvippor till dekoration och finhacka resten av dillen och gräslöken. Hetta upp grädden i en kastrull på svag värme och sjud tomat, gurka, dill och gräslök någon minut i grädden
Fyll sedan buken på fisken med skivor av citron, lök samt dillvippor. Efter ytterligare några timmar hade svärfadern fångat ytterligare en regnbåge och tillslut rundade jag själv av kvällen med en dubbel, bestående av just en öring och en rejäl regnbåge
Vi som piffade till vår balkong i söndags med både nya stolar, bambuvindskydd och kulörta lampor i regnbågens alla härliga färger, vi har ju knappast fått tillfälle att njuta av make-overn en endaste minut
Bryt ner fisken i mindre bitar och blanda med färskost, citron, dill, purjo och lite kryddning. 100 g varmrökt regnbåge, lax eller annan fisk. 2 msk hackad dill. 100 g varmrökt regnbåge, lax eller annan fisk
En av fördelarna med att jobba på en skola är att det finns ett bildrum med fantastiskt mycket pennor i regnbågens alla färger, så de höll sig sysselsatta brevid mig medan jag jobbade