vaniljpulver, carobpulver eller kakao, cocoanibs, kanel eller kardemumma, agavesirap, honung osv…. Chiafrön är rika på protein, antioxidanter, omega-3 fettsyror, mineraler och kostfiber och har beskrivits som ett bland de mest funktionella och näringsrika livsmedlen på vår planet
Vegan och Rawfood. 1 tsk kanel. 1 tsk kardemumma. 1 tsk kanel. 1 tsk kardemumma. instagram 100kitchenstories. Det är helt sjukt, men idag vaknar vi faktiskt upp till första advent
Här på bloggen delar jag med mig av så väl till exempel rawfood, vegetariska, sockerfria och LCHF-recept, som att jag delar med mig av glutenfritt, veganskt, paleo och sockerfyllt
Recepten är skapade för att passa alla som äter allt från LCHF till Paleo till Rawfood till Vegetariskt/ Veganskt och för de som har olika födoämnesallergier
Det fanns även lite rawfood godis och till efterrätt gjorde jag ugnsbakade äpplen som var fyllda med en gegga av torkade fikon, valnötter, kokosflingor, smör, kanel och kardemumma
DetoxmüsliFöljer recepten i boken Rawfood med två detoxveckor av Ulrika Davidsson - det här är dag 2Till frukost blir det med blåbär sojayoghurt, med Detoxmusli, fast jag har i kokosolja istället för honung. 1/2 paket helt bovete1 dl solrosfrön1/2 paket krossat bovete100 gr kokosflingor1 dl hackade hasselnötter (höftade)1 dl linfrön (höftade)1 msk kanel1/2 msk kardemumma1/2 msk vaniljpulver1/2 dl honung (sweet freedom)1 dl hackade, torkade aprikoser1 dl hackade, torkade dadlar (jag tog tranbär)1dl torkade gojibär (uteslöt jag)1 dl pumpakärnor (brukar jag rosta med det övriga) 1/2 paket helt bovete. 1 msk kanel. 1/2 msk kardemumma
Jag är inget direkt fan av mugcake då jag tycker att de blir för stabbiga och jag äter hellre en rawfood yoghurt, 2 ägg, 1 nyttigare smörgås eller liknande till mellanmål. 1 ägg3 msk valfritt mjöl (jag brukar ha kokos- havre och/eller mandelmjöl)2 msk kvarg3 msk mandelmjölk (eller vanlig mjölk)1 tsk bakpulver2 tsk honung1 msk kanel½ tsk mald ingefära½ tsk kardemumma½ dl finrivna morötter
Rawfood. malen kanel. mald kardemumma. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bär och blåbär samt servera med (vegetabilisk) mjölk svartvinbärsmos och kanel