---Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife. Ingredienser2 dl solrosfrön1 msk linfrö1 msk psylliumfröskal3 dl rivna morötter1/2 rödlök2 vitlöksklyftor5–10 soltorkade tomater2 tsk falafelkryddaSalt och pepparGör så härBlötlägg solrosfröna över natten eller i ett par timmar och skölj sedan noga
Toppa på sallader och använd till de flesta nötpatéer, men till rå falafel är den himmelsk. Ingredienser till rå falafel (23 port)2 1/2 dl morotsjuicerester från en råsaftscentrifug11/4 dl sesamfrön1 msk linfrön1/2 tsk salt1/2 msk juice från en färsk citron1 msk olivolja1/2 dl finhackad persilja2 msk finhackad gul lökSå här gör du rå falafelBörja med att göra en morotsjuice och gör sedan mjöl av sesamfrön och linfrön, i exempelvis en kaffemalare eller i en mindre matberedare
Egentligen hade jag tänkt göra någon slags falafel till, men det behövde gå undan med matlagningen och jag ville testa att göra något med nötter eller frön istället för bönor
Falafel gjorda på enbart kikärter är gott, men man kan variera smaken genom att tillsätta t. Falafel made only of chickpeas is good, but you can vary the taste by adding, for example, sweet potatoes
---Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali. Den passar utmärkt till min råa falafel. Ingredienser1–2 avokado per portionÖrtsalGör så härDela avokadon mitt itu och ta ur kärnan
Såsen kan göras raw om du gör din egen tahini eller köper en som är raw. Den här såsen är det klassiska tillbehöret till falafel men den är också supergod till andra vegetariska biffar, på salladen, att doppa grönsaker i och så vidare