Ravioli rosmarin recept

Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan
Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan
Färsk ravioli i mustig tomatsås

Färsk ravioli i mustig tomatsås

Krydda upp den med en skvätt grönsaksfond, lite chilisås, massor med torkade örter såsom timjan, oregano och rosmarin
Ricottafylld ravioli med edamamebönor

Ricottafylld ravioli med edamamebönor

Ingredienserfärsk ravioliedamamebönor (eller brytbönor eller liknande, frysta funkar bra)körsbärstomatervitlökrosmarinolivolja vitt vinhavssaltEftersom själva tillagningen går väldigt fort så rekommenderar jag att man förbereder alla ingredienserna först
Penne all'arrabiata & Florens

Penne all'arrabiata & Florens

Bönsoppa, ravioli med ricotta, och så Penne all'arrabiata. Jag erkänner villigt att den där extra kryddan av att äta rätter som all'arrabiatan på en innegård i ett florentianskt medeltida hus, under en len natthimmel i juli med italienskt sorl och doften av färsk rosmarin gör att den smakar lite extra bra, men den här rätten gör sig lika bra hemma
Pasta Med Shitake, Sidfläsk Och Sparris

Pasta Med Shitake, Sidfläsk Och Sparris

Pasta, Tex Karl Johan Fyllda Ravioli. (Färsk Rosmarin). 1. Stek svampen i smör några min. 2. Lägg i salladslök, vitlök o sidfläsk o fortsätt stek

Vinresa till Toscana, Chianti & Florens

Man kunde även köpa färsk pasta av alla dess olika slag som till exempel ravioli fylld med svamp, pappardelle, spaghetti och många fler sorter

MITT NYÅRSFIRANDE OCH NYÅRSMENY

Som förrätt blev det hemmagjorda ravioli med hummerfyllning. Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn löken brunt tillsammans med rosmarinen

Vinresa till Toscana, Chianti & Florence

Man kunde även köpa färsk pasta av alla dess olika slag som till exempel ravioli fylld med svamp, pappardelle, spaghetti och många fler sorter
Hemlagad Ravioli - Guda gott

Hemlagad Ravioli - Guda gott

Dagens middag blev en hemlagad ravioli. 0,5 st gul lök 2st vitlöksklyftor 40g parmaskinka 1msk olivolja 0,5st citron, rivet skal 1krm peppar 1krm Rosmarin, torkad 1krm timjan, torkad 200 g blandfärs 1msk tomatpure 1,5 msk kalvfond 1dl vitt vin 1dl parmesanost, riven 2msk ströbröd Fräs finhackad vitlök, gul lök samt parmaskinka tillsamans med ctronskal, peppar, rosmarin samt timjan i ca 1 min. 1krm Rosmarin

Vittryffel från Alba!

Det serverades Vitpolenta fylld ravioli med karl-johansvamp, nepitella (myntasmak, grej typ) och tryffel

Flash back

Ravioli med svampfyllning. Finaste lamm späckat med vitlök & rosmarin. Det är snart en vecka sedan vi kom hem från Cypern, tiden bara rusar fram