Ravioli rödvin recept

Helgmat

Helgmat

Leila skriver själv att den är både hennes mammas och hennes kompisars favoritpastasås och den var helt klart mumsig tillsammans med färsk ravioli med svampfyllning

MITT NYÅRSFIRANDE OCH NYÅRSMENY

Som förrätt blev det hemmagjorda ravioli med hummerfyllning. Rödvinssås. Hummerravioli med brynt dragonsmör och semitorkade tomater
Fel konsert, italiensk kväll och Freud

Fel konsert, italiensk kväll och Freud

Efter en lunch på Jamie Olivers restaurang på flygplatsen (åt svingod vegetarisk ravioli faktiskt) så satt vi på flyget på väg hem igen
Ravioli med tre sorters ost och örter

Ravioli med tre sorters ost och örter

Servera med ett italienskt rödvin som t ex en Chianti, Sangiovese eller Montepulciano d'Abruzzo. Stansa ut runda eller fyrkantiga raviolis (eller skär med vass kniv)
3-rätters med chévreosttoast, kalkonfilé på raviolibädd och crêpes Suzette och Châteauneuf-du-Pape i glasen

3-rätters med chévreosttoast, kalkonfilé på raviolibädd och crêpes Suzette och Châteauneuf-du-Pape i glasen

Och är det denna doft i vinglaset är det ofelbart - franskt rödvin i glaset. Meny Chévretoast Kalkonfilé på raviolibädd Crêpes Suzette Dryck Xavier (2007)(nr 6267), av Xavier Vignon från Châteauneuf-du-Pape, Frankrike (främst grenache, syrah och morvédre av de 13 i distriktet tillåtna druvorna) Innan jag börjar måste jag erkänna att maten inte gjorde mycket för vinet. Kalkonfilé på Raviolibädd med Waldorfinspirerad sås, 6 pers Kalkon 1,3 kg kalkonfilé 3 msk soya Lägg filén i smord ugnssäker form. Pasta 750 g färsk ravioli, helst fylld med comtéost 2 liter hönsbuljong Koka upp pastan i hönsbuljongen enligt beskrivningen på förpackningen. 750 g färsk ravioli

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Vårpasta på en kvart

Vinet var fruktigt och ganska lätt för att vara ett rödvin. 2 paket färsk ravioli med ricotta & spenat 80 g färsk spenat 1 ask körsbärstomater (250 g) 100 g oliver (detta skippade vi) 1/2 dl strimlade soltorkade tomater 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1/2 dl rostade pinjenötter 40 g flagad parmesanost 140 g parmaskinka i skivor Koka pastan enligt anvisningarna på paketen. 2 paket färsk ravioli