Smält smöret långsamt på låg värme tillsammans medsalvian tills det blivit brynt, inte bränt. Jag hittar nästan alltid något som jag inte hade tänkt köpa från början, men som sedan ändå får följa med hem
1Smörsås150 g smör 1-2 dl vatten 1 kruka salvia salt peppar. Pastadeg5 dl durumvetemjöl 5 ägg. 1Ricottacrème500 g färsk spenat 500 g ricotta 1 klyfta vitlök 1 msk olivolja 1 citron, finrivet skal 50 g parmesanost, finriven
Avsluta med att toppa pastan med valnötter och de smörstekta salviabladen. Det fina med den här bloggen verkar dock vara att det egentligen inte spelar någon större roll ifall jag har svackor eller inte
För att förhöja och komplettera smaken av den färska ostpastan, serverade jag rätten medsalvia. Skär ut runda raviolimed hjälp av en pepparkaksform eller i nödfall ett glas
Som det här medravioli, färsk salvia och parmesanost. Koka raviolin mjuk. Och tycker man inte om salvia går det ju lika bra med en annan färsk krydda som timjan, oregano eller basilika
Servera raviolinmed det brynta smöret, salviabladen och riv över rikligt med parmesan. Grönt är en bra kontrast, vilket inspirerade mig till att göra egen pastadeg med spenat till mina pumparaviolis