Ni kan gör olika typer av ravioli, bandpasta, pastablommor. Moussaka (kött- eller lammfärs och tomatsås, aubergin, ev potatis, ostsås med mycket muskot och lite kanel
Servera med färsk kokt karl-johan ravioli och nyriven parmesanost. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt
Lite pyssel med egna ravioli och det underlättar lite om man har en pastamaskin. Vi har haft svårt att hitta något vi varit riktigt nöjda med med lammfärs i tomatsås, men detta blev en riktig höjdare
Koka raviolin i omgångar i en stor kastrull med saltat vatten, det tar ungefär 3 minuter tills de är al dente, om man vill ha dem mjukare kan de ligga i en minut till. 500 g lammfärs (går med nötfärs om man inte tycker om lamm)
De kan även kokas 6-8 minuter i saltat vatten som ravioli. 300 g lammfärs. Deg. Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in vatten till en fast deg som påminner om pastadeg