Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter. 500 g färsk pasta, gärna någon typ av ostfylld ravioli. 1/2 chili. Ha i smöret i stekpannan och stek chilin (grovhackad och urkärnad) och de hela salviabladen i 1-2 minuter på medelvärme tills salvian är knaprig, utan att bli bränd. – Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad 500 g färsk pasta, gärna någon typ av ostfylld ravioli. 1/2 chili 1 dl pastavatten
Bönsoppa, ravioli med ricotta, och så Penne all'arrabiata. Det hänger förmodligen ihop med att man använder chili i tomatsåsen som gör den aningen uppkäftig
Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Färsk Ravioli med Skinka av Leila Lindholm. Chili och Vitlökskryddad Lammstek från Remsans Bistro. Ravioli med Valnötter & Pinjenötter av Leila Lindholm
Hacka lök, vitlök och chili och fräs med aubergine/zucchini olivolja i en kastrull. Tortellini eller ravioli till 5 personer6 stora tomater (byt gärna ut en tomat mot några små)1 aubergine eller 1-1/2 halv zucchini1 gul eller röd lök2 vitlöksklyftor1 msk kyckling eller grönsakfond1 liten bit chili eller 1 tsk sambal oelekolivolja1 dl vitt vin1/2 kruka basilikanågra kvistar oregano1 dl riven parmesansalt och pepparKoka upp pastavatten. Tortellini eller ravioli till 5 personer
1 röd spansk chili finhackad. Stek svampen och löken och mot slutet baconet, lägg över i en kastrull/gryta och tillsätt crème fraiche och vatten med allt utom parmesanosten och låt puttra ca 5-10 minuter
Friterad ravioli med chilitomatsalsa. Koka raviolin enligt förpackningens anvisning. Chilitomatsalsa. Häll av i durkslag och spola under kallt vatten så raviolin svalnar
Färsk ravioli med hemmagjord pesto á la Mii fick bli kvällens förrätt. 1/2 färsk chili. 1/2 färsk chili. Pasta passar precis lika bra som förrätt, om man använder enkla goda smaker som tillbehör
Svampfylld ravioli. Frittata med potatis, chili och lök. När man som jag gärna höftar i ingredienser när jag lagar mat behövs det några omgångar för att hitta tillbaka de gånger jag glömmer skriva upp vad jag håller på med där
Smaka av smeten med salt, peppar, rivet skal, citrussaft och chili. Grönt är en bra kontrast, vilket inspirerade mig till att göra egen pastadeg med spenat till mina pumparaviolis