Ett tips är att grilla några starka korvar och servera med ratatouillen och en klick turkisk yoghurt, eller för en helt vegetarisk rätt – ersätt korven med halloumi
Jag hade ett gäng grönsaker i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med dem, så det fick bli en ljuvlig ratatouille serverad med stekt halloumi, turkisk yoghurt och ruccola
Jag älskar att ha en färdig ratatouille i kylen som bara är att ta fram och värma till lunch. På omslagsbilden serverar jag ratatouillen tillsammans med mina Ingefära- och citronkycklingklubbor som du kan göra samtidigt i ugnen
Kycklingfilé med kikärtor, vitlöksyoghurt (Fage Total 2% grekisk yoghurt, vitlök och örtsalt) och snabb ratatouille (röd paprika, aubergine, zucchini, gul lök, några hackade tomater, timjan, lite olivolja och vitlök som får koka ihop i kastrull i 10-15 minuter)
Servera ratatouillen med blad från ½ kruka basilika och nykokt ris samt yoghurtblandningen. Jag bytte ut gul paprika mot morötter och ökade på kryddorna samt gjorde en liten yoghurt-blandning till då det blev lite väl torrt med bara gryta och ris och det behövdes lite syra till
Ratatouille, Ugnsrostade grönsaker eller frästa wokgrönsaker. Välj magert kött, kyckling, kalkon, ägg, tofu, keso, mjölk och yoghurt, fisk och skaldjur som innehåller mineraler och protein som dina muskler behöver
Rör ut osten i yoghurten och klicka ut över ratatouillen och strö över fröna. Ratataouille gratinerad med get ost och solrosfrön1 zuccini2 morötter ( i tunna skivor eftersom dom har länger koktid än det andra)2 gula lökar150g champinjonerolivolja2 vitlöksklyftor3 tsk blandade torkade kryddor timjan, oregano och basikika1 tsk salt+ lite till zuccinin500g (1 tetra) krossad tomat100g getost2 dl turkisk yoghurt1 näve rostade solrosfrönSkär grönsakerna i grova bitar
Ratatouille är en tomatbaserad grönsaksröra med lök och vitlök, squash, aubergine och paprika. Välj magert kött, kyckling, kalkon, ägg, tofu, keso, mjölk och yoghurt, fisk och skaldjur som innehåller mineraler och protein som dina muskler behöver
En riktigt vardagsfavorit här hemma är libabröd som fylls med grönsaker, kall yoghurtsås och så något lite matigare, t ex rostade kikärtor, marinerade bönor, ratatouille, falafel eller som här