Gör detsamma med paprikan och sist samma med aubergine och squash. 1 squash, i bitar ca 2 x 2 cm. 1 aubergine, i bitar ca 2 x 2 cm 1 squash, i bitar ca 2 x 2 cm 1 röd paprika, i grova bitar
Skala och hacka aubergine och squash i lagom fina kuber. Ratatouille. När grytan är klar smakar du av med salt och nymald peppar och serverar din ratatouille med svarta oliver
Skölj och skär squash, aubergine och fänkål i jämnstora bitar. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Skölj och tärna squash och paprika. Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Skär squash, aubergine och paprika i grova bitar. Har du lite ratatouille över i kylen sedan några dagar, tillsätt lite färska örter, olivolja, vinäger och pressad citron vid servering
Å vad passar du bättre än att koka en mustig ratatouille. De senaste veckorna har det varit himla bra pris på paprikor, aubergine å squash(1 för 1,50. 1 squash. 1 squash 4 vitlöksklyftor 6 tomater(eller tomatkross om hellre vill det)
Pressa ner vitlöken och låt grönsakerna koka medan du fixar squashen. sade hon om ratatouillen. Blanda ner squashen, gör tre gropar för äggen och häll ner dem
Enligt säkra källor ska man hitta lök, tomater, aubergine, squash och paprika i röran, men i vårt kök hamnade det även vitlök, lite örter och balsamvinäger i grytan, allt för att piffa till smakerna
Lägger man till fetaost till ratatouille så blir det som en varm variant på grekiskt sallad, eller grekisk sallad kanske är en kall ratatouille med fetaost
Skölj och skiva squash, paprika och tomat i knappt centimetertjocka skivor. Ratatouille kan vara fantastiskt gott om grönsakerna behåller spänst och smak
Skala morötterna och skär dem i tunna skivorSkölj fänkålen, skala löken och finhacka demSkölj squashen och skär den i små bitarSkala vitlöksklyftorna och finhacka eller pressa demKärna ur paprikorna och skär dem i bitarSkiva champinjonerna eller skär dem i fjärdedelarStek morötterna i lite olja i en rymlig gryta/kastrullTillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjukaTillsätt paprika och squash, låt dem steka med tills de också börjar mjuknaTillsätt vita bönor i tomatsås och tomaterna, blanda och låt puttra under lock på svag värme några minuterSkölj de blandade bönorna och häll i dem i grytan, blanda även i champinjonernaSmaka av med salt, peppar och basilika och oregano, låt puttra ihop några minuterFoto