Ratatouille saffran recept

Paella med kikärter

Paella med kikärter

Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk
Matsedel vecka 47

Matsedel vecka 47

Fredag - Chorizoratatouille med stekt lax. Kanel, kardemumma, vanilj, blåbär, hallon, saffran. Idag tänkte jag bjuda er på en ratatouille med kryddig korv i
Chorizoratatouille

Chorizoratatouille

Ni hittar alla klassika julsmaker i bakverken - saffran, pepparkakskryddor och kardemumma - botanisera runt vetja, kanske hittar ni något ni blir sugna på att baka innan nästa söndag

Delad börda är dubbel glädje

Idag var det kålrabbi, äpple, lök, squash, ingefära, paprika samt även champinjoner som fick bli till en ratatouille
Veganskt julbord

Veganskt julbord

En ratatouille brukar vara en hit hos stora och små – så fina färger. Eller de här goda saffran & glöggsnittarna
Ratatouille med biff och saffransris!

Ratatouille med biff och saffransris!

Idag blev det ratatouille med biff och saffransris. Receptca 4 portioner Ratatouille1 Aubergine1 Zucchini1 röd lök1 röd 1 gul Paprika2-4 VitlöksklyftorOlivoljaSardeller, ca 2 stycken1-2 tsk Harissa1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomaterbasilika, blanda ner några blad och spara några till dekoration Dela zucchini på längden och grilla demSkär auberginen i cm skivor och grilla dem utan oljaSkär lök och paprika och fräs i lite olivolja, pressa i vitlökSkär i zucchinin  och auberginen i grytanBlanda i sardellerna, passerade tomaterna, harissa och balsamvinägerLåt koka ca 10 minuterSmaka av med salt och pepparBlanda ner lite basilika och rör om och dekorera sedan med lite färsk basilika ovanpå. Ris 2 dl Basmatiris4 dl vatten1 paket saffran,1/2 tsk salt½ citron pressas i risvattnet i ris vattnetKoka enligt anvisningarna på paketet men blanda i saffran och pressad citron i vattnet. ca 4 portioner Ratatouille

Red snapper på stranden

1 pkt saffran.  Sätt ugnen på 275º. Skrapa bort fjällen på fisken och skölj den noga. Skär sneda skåror i sidorna

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Paella med kikärter

Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk