Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk
Fredag - Chorizoratatouille med stekt lax. Kanel, kardemumma, vanilj, blåbär, hallon, saffran. Idag tänkte jag bjuda er på en ratatouille med kryddig korv i
Ni hittar alla klassika julsmaker i bakverken - saffran, pepparkakskryddor och kardemumma - botanisera runt vetja, kanske hittar ni något ni blir sugna på att baka innan nästa söndag
Idag blev det ratatouille med biff och saffransris. Receptca 4 portioner Ratatouille1 Aubergine1 Zucchini1 röd lök1 röd 1 gul Paprika2-4 VitlöksklyftorOlivoljaSardeller, ca 2 stycken1-2 tsk Harissa1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomaterbasilika, blanda ner några blad och spara några till dekoration Dela zucchini på längden och grilla demSkär auberginen i cm skivor och grilla dem utan oljaSkär lök och paprika och fräs i lite olivolja, pressa i vitlökSkär i zucchinin och auberginen i grytanBlanda i sardellerna, passerade tomaterna, harissa och balsamvinägerLåt koka ca 10 minuterSmaka av med salt och pepparBlanda ner lite basilika och rör om och dekorera sedan med lite färsk basilika ovanpå. Ris 2 dl Basmatiris4 dl vatten1 paket saffran,1/2 tsk salt½ citron pressas i risvattnet i ris vattnetKoka enligt anvisningarna på paketet men blanda i saffran och pressad citron i vattnet. ca 4 portioner Ratatouille
Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk