Smaka av med salt. Tillsätt paprikan, tomatpuré, vitt vin och de skalade tomaterna. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter medratatouille
Smaka av med salt och peppar. 11/2 dl vitt vin. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja. 1Lägg i tomaterna och häll på vinet
Tillsätt därefter resten av grönsakerna och låt dem fräsa med på lägre värme en stund. Tillsätt tomater, vitt vin, buljongtärning, timjan, rosmarin, körvel och lagerblad
Servera till nykokt pasta, som tillbehör till en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Ratatouille kan man äta som ensamrätt med ris eller pasta. Ratatouille gör sig allra bäst lätt avsvalnad en sommarkväll när stenplattorna fortfarande är varma och solen sjunker bakom horisonten
Lammfärsbiffar med grillad paprika och till det en ratatouille och getostkräm. Vi båda har haft en ganska intensiv dag så det var så otroligt skönt att laga en god middag, dricka ett glas vin och ta det lugnt ikväll
mozzarella med basilika. Häll i krossade tomater , chiliflakes och vinet. Gör runda biffar, ställ dom i pajformen, varva biffarna med grönsakerna , potatis Och mozzarellan
Servera anrättningen med couscous, bröd eller något annat gott. Men som tur var fanns ju självklart receptet på det kära internatet (Tack Öhmans Mat & Vin