Ett annat tips är att servera rätten som tillbehör till kyckling, kött eller grillat. Att rosta medelhavsgrönsaker i ugnen till en smakrik ratatouille är enkelt eftersom att blandningen sköter sig själv
Servera med bröd eller ris eller som tillbehör till grillat eller stekt kött eller fisk. Tillsätt därefter resten av grönsakerna och låt dem fräsa med på lägre värme en stund
Servera till nykokt pasta, som tillbehör till en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Servera den gratinerade ratatouillen antingen som en vegetariskt middag med en sallad och bröd till, eller som ett tillbehör till kyckling, fisk eller annat kött
Bebisens ratatouille kan du mixa för att få bort större bitar, servera sedan med t ex kokt quinoa eller ris, eller kanske som en sås till pasta och frikadeller till exempel
Smaksätt med pressad citron och tomatpuré i slutet av tillagningen. Tärna alla grönsaker i bitar om 1x1 cm, klyfta löken och fräs dem i oljan, det gör inget om allt inte blir fräst (fräs och tärna på)