Ratatouille med chèvre recept

Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouillemed ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Fylld kycklingfilé med ratatouille

Fylld kycklingfilé med ratatouille

Baconlindad och getostfylld kycklingfilé men ratatouille. Lägg lite lagom med getost och ett par blad färsk basilika
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Kruxet var bara att jag inte vet så mycket om fransk matlagning mer än att jag har gjort moules marinières, ratatouille och petit choux ett par gånger
Ostkrämfylld portabella

Ostkrämfylld portabella

Portabella är en svamp som man kan göra mycket med. Enkel att fylla med olika ostar, superb att grilla och en genuin svampsmak och konsistens

Ratatouille med chèvre

Finhacka vitlök och skiva löken, låt det fräsa ett par minuter i en panna med olivolja. Smaka av med salt och peppar

Ratatouille med chèvre och chorizo

Stek korven och servera medratatouillen. Överför ratatouillen till en ugnssäker form, lägg på oliverna och placera osten överst

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Ratatouille med chèvre och chorizo

I medratatouillen i en ugnssäker form, lägg på oliverna och sedan osten överst. Stek korven och servera till ratatouillen

Ratatouille

Färska örter (går bra med torkade). smaka av med honung, salt och peppar. Ställ sedan in stekpannan i ugnen och garnera gärna med lite chevre och honung

Getostlasagne med ratatouille

Lägg på lite getostsås och ratatouille. Börja med getostsåsen. Ratatouille. Späd med mjölken, lite i taget under vispning

Zucchini/Squash

Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat

Veckomeny vecka 25

Ratatouille. rödbetsbladssallad, rödbetsbröd medchèvre & rosmarin & halloncheesecake med körsbär. Tillbringade första delen av veckan hos en väninna och resten på landet i Norrtälje med de andra väninnorna där vi firade midsommar

Tomat

I sallad, ratatouille, marmelad, ugnsstekta, grillade, färsfyllda, inlagda, små och fasta, stora och mjuka, gröna och beska, smaksatta med olivolja, flingsalt, vin, socker, spansk peppar, krossade, skalade, som sås, puré, skum, till och med som sorbet […] Hur tomater smakar har jag ju vetat i alla tider, ända sedan jag satt i moster Marthes trädgård, ända sedan den sommaren då det allt intensivare solskenet fick de små försynta fruktkropparna att svälla, ända sedan mina tänder bet hål i skalet för att låta tungan läskas av en fyllig, vältempererad, mustig saft, vars generösa bouquet oftast kamoufleras på grund av kylskåpsförvaring, den aggressiva vinägersmaken och den överreklamerade salladsoljan