Färska örter (går bra med torkade). smaka av med honung, salt och peppar. Ställ sedan in stekpannan i ugnen och garnera gärna med lite chevre och honung
Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat
Ratatouille. rödbetsbladssallad, rödbetsbröd medchèvre & rosmarin & halloncheesecake med körsbär. Tillbringade första delen av veckan hos en väninna och resten på landet i Norrtälje med de andra väninnorna där vi firade midsommar
I sallad, ratatouille, marmelad, ugnsstekta, grillade, färsfyllda, inlagda, små och fasta, stora och mjuka, gröna och beska, smaksatta med olivolja, flingsalt, vin, socker, spansk peppar, krossade, skalade, som sås, puré, skum, till och med som sorbet […] Hur tomater smakar har jag ju vetat i alla tider, ända sedan jag satt i moster Marthes trädgård, ända sedan den sommaren då det allt intensivare solskenet fick de små försynta fruktkropparna att svälla, ända sedan mina tänder bet hål i skalet för att låta tungan läskas av en fyllig, vältempererad, mustig saft, vars generösa bouquet oftast kamoufleras på grund av kylskåpsförvaring, den aggressiva vinägersmaken och den överreklamerade salladsoljan