Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter med ratatouille
Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite
Skala och hacka vitlöken fint. Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök någon minut
Skala och hacka lök och vitlök. Servera ratatouillen med gremolata och smetana. 11 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 12 hackade vitlöksklyftor. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 aubergine, ca 275 g 1 zucchini, ca 200g 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 1 burk krossade tomater à 400 g 2½ dl grönsaksbuljong Gremolata. 1 dl hackad bladpersilja 2 hackade vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron 2 dl Arla Köket® smetanaSkär aubergine, zucchini och paprika i bitar. 1Fräs grönsaker och lök i smör-&rapsolja 3-4 min i en panna
1 gul lök. 13 vitlöksklyftor. 1svartpeppar, malenSkala löken och vitlöken och skär i bitar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja
Hacka löken. Ratatouille är kanon att göra en stor sats av och äta i veckan. Hetta upp olja i en stor stekgryta och fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök
Skala, klyv och skiva löken. Servera ratatouillen till stekta fisk- och kötträtter. När margarinet tystnat – lägg i paprika och lök och fräs det några minuter