Ratatouille getost recept

Remys ratatouille

Remys ratatouille

lite getost att smula över innan servering. Vi har gjort den vanliga grytliknade versionen på ratatouille några gånger
Falukorv i ugn med potatis och ratatouille

Falukorv i ugn med potatis och ratatouille

getost. Under tiden gör du ratatouillen, skiva och hacka grönsakerna, häll olivolja i en stekpanna och börja bryna lökarna och paprikan någon minut
Fylld kycklingfilé med ratatouille

Fylld kycklingfilé med ratatouille

Baconlindad och getostfylld kycklingfilé men ratatouille. Baconlindad och getostfylld kycklingfilé. Ratatouille (eller färgglad grönsaksröra)
Socca (kikärtspannkaka) med snabb ratatouille

Socca (kikärtspannkaka) med snabb ratatouille

Servera pannkakorna direkt toppade med ratatouille, smulad getost och timjan. Jag har valt att smula lite getost över men den kan såklart uteslutas eller ersättas med t
Getostlasagne med ratatouille

Getostlasagne med ratatouille

6 16 lasagneplattor med spenat smör till formen 1 dl riven parmesanost ev basilikablad till servering Getostsås 50 g smör 5 msk vetemjöl 1 l mjölk (3%) 250 g getost av chèvretyp 2 msk flytande honung 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Ratatouille 1 zucchini 1 aubergine 1 röd paprika 1 rödlök 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 tsk timjan 2 tsk oregano 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk socker 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Den efterfrågade ratatouillen!

Den efterfrågade ratatouillen!

Skär bort kanten och smula ner getosten i grönsakerna. (När maken dekorerade den till vår fest i våras gjorde han den randig av getost och ajvar - det var snyggt
Getostlasagne med ratatouille

Getostlasagne med ratatouille

Lägg på lite getostsås och ratatouille. Ratatouille. Getostsås. Översta lagret ska vara getostsås. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Ratatouille med getost och oliver

1 Klyv körsbärstomaterna och ställ åt sidan. 2 Skär ner övriga grönsaker i grova bitar. Slå en rejäl skvätt olivolja i en gryta och häv i lök, paprika och aubergine och tillsätt örtkryddor, citronsaft och socker

Krämig ratatouille

150 g getost eller fetaost. Sätt ugnen på 225 grader. Skär aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar. Skala och hacka vitlöken

Getostlasagne med ratatouille

Lägg på lite getostsås och ratatouille. Ratatouille. Börja med getostsåsen. Översta lagret ska vara getostsås

Zucchini/Squash

Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat

Tack för god middag!

Rör ut osten i yoghurten och klicka ut över ratatouillen och strö över fröna. Ratataouille gratinerad med get ost och solrosfrön1 zuccini2 morötter ( i tunna skivor eftersom dom har länger koktid än det andra)2 gula lökar150g champinjonerolivolja2 vitlöksklyftor3 tsk blandade torkade kryddor timjan, oregano och basikika1 tsk salt+ lite till zuccinin500g (1 tetra) krossad tomat100g getost2 dl turkisk yoghurt1 näve rostade solrosfrönSkär grönsakerna i grova bitar

Ny vecka och ny meny

Onsdag Gratinerad ratatouille med getost,solrosfrön och fullkornspasta. Ny vecka och ny meny. Majas kycklingbitar (det vill säga bönbiffar) och Selmas dinkelplättar ärnaturligtvis med

Getostfyllda kalvfärsbiffar

Ratatouille. Forma biffar och tryck in getost i mitten. 100 g getost. Kalvfärsbiffar. Skala, finhacka och smörfräs schalottenlöken blank