Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
ca 20g basilika (jag anväder ICA's hackade frysta). Varva sedan Oatyly iMat med plattor och ratatouille röran ( dvs iMat, plattor, ratatouille) 3 ggr, grädda sedan i ugnen på 225 grader i 20 min. ca 20g basilika (jag anväder ICA's hackade frysta)
Receptet ger en rätt stor laddning med ratatouille som är perfekt att frysa in. Att barnen skulle uppskatta ratatouille så mycket var faktiskt en överraskning, eller 3 barn av fyra älskade den
Men använd färska eller frysta, de torkade gör sig inte så bra i ett smör. Tillsammans med en Fransk grönsaksröra, Ratatouille, blir det en middag med många goda smaker
Jag hade kvar några filéer av den frysta Medelhavssillen från HacIince. Den här gången fick det bli en smakrik, snabb Ratatouille med champignoner och fårost till
Blanda ner ratatouillen och kasslern. Woka ratatouillen i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. 400 g frystratatouille
Bland annat blev det en korv stroganoff förra veckan baserad på frystratatouille som blivit över. Tills dess att jag kommer igång i köket själv igen har jag i alla fall en jättegod omelett att bjuda på som jag bjöd på till påsklunch
Andra tips är grillad ratatouille med sparris, tomat och olivcitronett, avocadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter, primörhack eller helt enkelt en knaperstekt halloumi med tomat- och rödlökssallad toppad med färsk basilika