Skölj och skär squash, aubergine och fänkål i jämnstora bitar. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Skala morötterna och skär dem i tunna skivorSkölj fänkålen, skala löken och finhacka demSkölj squashen och skär den i små bitarSkala vitlöksklyftorna och finhacka eller pressa demKärna ur paprikorna och skär dem i bitarSkiva champinjonerna eller skär dem i fjärdedelarStek morötterna i lite olja i en rymlig gryta/kastrullTillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjukaTillsätt paprika och squash, låt dem steka med tills de också börjar mjuknaTillsätt vita bönor i tomatsås och tomaterna, blanda och låt puttra under lock på svag värme några minuterSkölj de blandade bönorna och häll i dem i grytan, blanda även i champinjonernaSmaka av med salt, peppar och basilika och oregano, låt puttra ihop några minuterFoto
Skär squash, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Grönsaksgrytor är så gott och jag brukar svänga ihop en ratatouille som jag serverar som tillbehör, till exempel till helstekt fläskkotlett
Bland annat blev det en korv stroganoff förra veckan baserad på fryst ratatouille som blivit över. Fänkål och rödlök - riktigt gott i omeletten ovanpå squashen som blir som en "botten"
Strimla fänkål. Middagen bestod av en smakrik ratatouille. Tillsätt aubergine, zucchini, fänkål och paprika i kastrullen tillsammans med tomatpuré, kummin, paprikapulver och ingefära
1 st fänkål. Börja med att skära grönsakerna i jämnstora bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs tomatpurén i olja en kort stund och tillsätt därefter alla grönsakerna
Onsdag Gratinerad ratatouille med getost,solrosfrön och fullkornspasta. Till det blir det palsternacka, fänkål och morot som också bakasi ugnen och sedan vänds i citronvinägrett