Ratatouille fänkål recept

Ratatouille med pasta och fetaost

Ratatouille med pasta och fetaost

Skölj och skär squash, aubergine och fänkål i jämnstora bitar. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Grönsaksgryta "Ratatouille style"

Grönsaksgryta "Ratatouille style"

Skala morötterna och skär dem i tunna skivorSkölj fänkålen, skala löken och finhacka demSkölj squashen och skär den i små bitarSkala vitlöksklyftorna och finhacka eller pressa demKärna ur paprikorna och skär dem i bitarSkiva champinjonerna eller skär dem i fjärdedelarStek morötterna i lite olja i en rymlig gryta/kastrullTillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjukaTillsätt paprika och squash, låt dem steka med tills de också börjar mjuknaTillsätt vita bönor i tomatsås och tomaterna, blanda och låt puttra under lock på svag värme några minuterSkölj de blandade bönorna och häll i dem i grytan, blanda även i champinjonernaSmaka av med salt, peppar och basilika och oregano, låt puttra ihop några minuterFoto
Ratatouille (mjölkfri)

Ratatouille (mjölkfri)

Skär squash, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Grönsaksgrytor är så gott och jag brukar svänga ihop en ratatouille som jag serverar som tillbehör, till exempel till helstekt fläskkotlett

Grönsaksgryta Ratatouille style

Skölj fänkålen, skala löken och finhacka dem. Tillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjuka

Grönsaksgryta med köttfärs

Den här grytan gjorde vi på resterna av grönsaksgrytan med tomatfylld kycklingfilé, men den kan även göras på rester av ratatouille eller from scratch
Smakrik ratatouille

Smakrik ratatouille

Strimla fänkål. Middagen bestod av en smakrik ratatouille. Tillsätt aubergine, zucchini, fänkål och paprika i kastrullen tillsammans med tomatpuré, kummin, paprikapulver och ingefära

Ratatouille med olivbiffar och ris

Grovhacka ½ rödlök och ½ fänkål. Ratatouille- Skala 1 st morot. 5 st fänkål. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka 3 dl ris enligt anvisning på paketet

Ratatouille

1 st fänkål.  Grovhacka alla grönsaker och fräs dem i en stekpanna. Häll i vitt vin och tomatpuré. Krydda med rosmarin, salt och peppar

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Ratatouille (grönsaksröra)

1 st fänkål. Börja med att skära grönsakerna i jämnstora bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs tomatpurén i olja en kort stund och tillsätt därefter alla grönsakerna

Ny vecka och ny meny

Onsdag Gratinerad ratatouille med getost,solrosfrön och fullkornspasta. Till det blir det palsternacka, fänkål och morot som också bakasi ugnen och sedan vänds i citronvinägrett