Till lunch idag blev ett eget hittepå med bulgur och någon slags ratatouille. ratatouille -. Låt koka upp innan du häller ner bulgurn och sänk till medelvärme
Servera med potatismos eller bulgur. Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra. Den består vanligen av tomater, aubergine, zucchini, paprika och lök
En caponata kan sägas vara Siciliens svar på den sydfranska grönsaksröran ratatouille. Caponata passar utmärkt till otroligt mycket – du kan använda den som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller äta den som den är med med ris, bulgur, couscous eller quinoa, kanske med fetaost
Servera med ratatouillen, gremolatan och ett gott bröd eller till exempel bulgur. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
Ratatouille, falafel och stekpannebröd. I Smakboxen fanns även en förpackning med en bulgurblandning. Bulgur, gröna linser och pumpakärnor fungerade hur bra som helst tillsammans och i igår blev det premiär för Risentas hit när jag gjorde en quorngryta till middag
**Jag rekommenderar verkligen att en eller två dagar i veckan göra "storkok" där man lagar ett gäng kycklingfiléer (jag lagar 1 kg åt gången), kokar en massa ris/quinoa/bulgur och kanske ugnsrostar en plåt med grönsaker så att man har färdig mat i kylen som man kan plocka ihop och värma. Kycklingfilé med kikärtor, vitlöksyoghurt (Fage Total 2% grekisk yoghurt, vitlök och örtsalt) och snabb ratatouille (röd paprika, aubergine, zucchini, gul lök, några hackade tomater, timjan, lite olivolja och vitlök som får koka ihop i kastrull i 10-15 minuter)