Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. 1/2 dl färska örtkryddor (jag använde basilika, persilja och timjan). 1/2 dl färska örtkryddor (jag använde basilika, persilja och timjan)
några blad basilika. Lägger man till fetaost till ratatouille så blir det som en varm variant på grekiskt sallad, eller grekisk sallad kanske är en kall ratatouille med fetaost
Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärning, basilika och smaka av med salt och peppar. ca 20g basilika (jag anväder ICA's hackade frysta). Varva sedan Oatyly iMat med plattor och ratatouille röran ( dvs iMat, plattor, ratatouille) 3 ggr, grädda sedan i ugnen på 225 grader i 20 min. ca 20g basilika (jag anväder ICA's hackade frysta)
Skala morötterna och skär dem i tunna skivorSkölj fänkålen, skala löken och finhacka demSkölj squashen och skär den i små bitarSkala vitlöksklyftorna och finhacka eller pressa demKärna ur paprikorna och skär dem i bitarSkiva champinjonerna eller skär dem i fjärdedelarStek morötterna i lite olja i en rymlig gryta/kastrullTillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjukaTillsätt paprika och squash, låt dem steka med tills de också börjar mjuknaTillsätt vita bönor i tomatsås och tomaterna, blanda och låt puttra under lock på svag värme några minuterSkölj de blandade bönorna och häll i dem i grytan, blanda även i champinjonernaSmaka av med salt, peppar och basilika och oregano, låt puttra ihop några minuterFoto
Älskar doften av timjan och basilika. Franskt, Gryta, Ratatouille, Vegetariskt Tagged. Rör ner de hackade färska basilikabladen och, om det är nödvändigt, salta och peppra
Krydda med örtkryddor (basilika, oregano) samt salt efter smak. ratatouille. Servera de ratatouillefylla auberginehalvorna med babyspenat och bönpasta samt några valnötter och lite skalade hampafrön