½ dl rapsolja, gärna smaksatt. Huruvida dagens middagstips har något speciellt förhållande till sommaren låter vi vara osagt, visserligen smakar tomaterna ofantligt mycket godare nu än på vinterhalvåret men kyckling och citron är det väl ingen större skillnad på, nu och sen
Citron- & ramslöksmarinad till kyckling. En stor sallad på gröna blad och massor av jordgubbar passade också fint till citronkyckling, svartrötter och ramslökssmör
ca ½ dl olja, vi använder rapsolja med citronsmak. I söndags skrev vi om ett av våra gamla favoritrecept, torskgryta med tomater, citron och dill, och det tänkte vi faktiskt göra även idag
Helt enkelt en minnesvärd smakupplevelse med mortlad timjan, vitlök, pressad citron och en skvätt vittvin från Adelaide Hills i Barossa Valley, Australien
Citronfyllning. Citronfyllningen. Fördela citronblandningen mellan cupcakeformarna. 2 tsk rapsolja eller solrosolja. 1 tsk rivet citron skal. 3 tsk citronsaft. Tillsätt citronsaft, citronskal och smör och koka i ytterligare 2 min. 2 tsk rapsolja eller solrosolja. 1 tsk rivet citron skal. 3 tsk citronsaft
Blanda potatisen med rapsolja och lite salt på en bakpappersklädd plåt. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Vispa ihop äggula och vinäger, tillsätt rapsoljan droppvis till majonnäskonsistens. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
½ dl olivolja med citronsmak. 1 dl rapsolja. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Serverade med en solgul aioli, mycket citron och ett gott bröd därtill. Lägg upp allt samtidigt och servera gärna med en fräsch sallad och rikligt med citron
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. Hacka en saltinlagd citron mycket smått (ta bort ev kärnor)
Banka och finhacka citrongräset. Pressa saften ur lime och citron. Servera som förrätt med grillad citron, majonnäs smaksatt med överbliven marinad och en krispig grönsallad