I senaste numret av Lantliv Mat & Vin finns ett recept på en Jordgubbsgazpacho av systrarna Eisenmann, det receptet som jag fastnade i direkt när jag öppnade magasinet
Grillad vit och grön sparris med lättstuvad ramslök och pesto. En nackdel är dock att man kommer långt bort från utbudet av vinprovningar och vinmiddagar
Vitt vin. Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi. Före serveringen tillsätt lite vin och vispa såsen så den blir skummig
Häll i vin, fond och vatten. Lägg ut en sträng med ost, ramslök och citronskal. några finskurna blad färsk ramslök eller 1 msk torkad. 1 dl torrt vitt vin. 1 dl torrt vitt vin
Rödvinssky. Lägg i ramslöken på slutet så att den blir mjuk. Bryn grönsakerna i en gryta och häll på vinet, låt koka ett par minuter och slå på buljongen och timjanen
Toast med svamp & tjock grädde, bakat ägg, ramslök och kycklingreduktion. Från att för gemene svensk ha varit synonymt med ”vin” under mellankrigstiden är nu denna gudadryck helt marginaliserad till enstaka inköp när ett recept, någon knäckig dessert eller svartsoppan kräver det
Vi har ju en väldigt trevlig och generös granne i lägenheten under oss som kommer upp med de allra finaste skatter ibland, senast var det ramslök och gången dessförinnan var det bl
) har skickat mig både ramslöksblad och hela lökar var jag sugen på att göra något gott med dem. Jag har svårt för de riktigt rosafärgade rosévinerna och har kommit på att jag gillar de som har en svagare rosa färg, ja nästan lite rostfärgad ton istället, precis som detta vin