Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker. Som av en händelse hade arbetskollegan hittat ett bestånd ramslök och då var det som om allt föll på plats, nervositeten försvann och "middagsmatens succé var ju given"
Till kycklingen hade vi också ett ramslökssmör. smör & ströbröd till formen. Till jordgubbsgazpachon hade vi ett fröknäcke med färskost smaksatt med ramslök
Har du ingen matberedare häller du vetemjölet i en skål och nyper sedan in smöret, tillsätter vattnet lite i taget och knådar snabbt till en smidig deg
Torskryggen långsambakas, den gröna sparrisen steks för att bibehålla sina underbara smaker – det hela serveras med ljuvligt ramslökssmör och italiensk potatis
Pensla pajformen med smält smör. Skär fetaosten i kuber och finhacka ramslöken. Pensla med smält smör, ta nästa filodegsblad och lägg ner i formen, tryck försiktigt ut den i formens alla veck