Jag smakade av med lite salt och peppar och en skvätt saft av en delad citron, det var allt. Med obegränsad tillgång till ramslök känns det gott att unna sig lyxen att inte behöva snåla med bladen
blanda ner grovt hackad avokado, creme fraiche, ramslök, limejuice, salt och peppar. salt, peppar. Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker
Smaka av med salt och peppar. I lördags gick jag in på ateljén en sväng, egentligen för att jag skulle gå iväg och träna, men när jag kom in kom jag på att jag hade kvar lite av ramslöken jag plockade hos mamma förra helgen
Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Smaka av med salt, vitpeppar och muskot och tillsätt sedan ramslöken. ½ tsk salt. Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Om du vill kan du smaka av med salt, citronsaft och vitpeppar. Rensa och skölj ramslöksbladen. Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med ramslök samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en grov röra
Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, olja och vetemjöl, lite i taget. Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta
Se bara till att salta och peppra ordentligt så smaken verkligen kommer till sin rätt. Vanligtvis har jag lite vitlök i fylld svamp men den mildare ramslöken passar nästan ännu bättre
Gör ramslöken enligt eget recept genom att hacka den, fräsa i en del av smöret, låt svalna, mixa och blanda med övriga smöret, rivet citronskal, salt och peppar
Häll omedelbart upp i en kall bunke och smaka av äggcremen med salt och peppar. Strimla ramslöken fint med en sylvass kniv och lägg i isvatten så att den håller sig krispig