Valde torkad ramslök den här gången. 1/2 rödlök, skivad. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Kan säga att det inte blev mycket över av den här dubbla satsen av ramslöksfocaccia. Ramslöksolja, flingsalt och torkad ramslök till plåten och utbakning
5 kg delikatesspotatis 4 rödlökar med blast 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök) 2-3 l körsbärstomater 0,5 l dill, hackad 5 l små spenatblad peppar basilika
Sjud tills potatisen är mjuk, tillsätt mjölk,ramslök, vin och grädde. Potatis och ramslöksoppa1 st purjolök (mycket vitt)6 st potatisar (skalade)30 g ramslök6 dl kyckling eller grönsaksfond4 dl mjölk1 dl grädde2 dl torrt vitt vin1 st citron80 g sikromsaltvitpepparSkiva purjolöken och sautera mjuk i mat olja utan att det tar färg, tillsätt potatisen som du skurit i mindre bitar och häll i fonden. Rödvinsvinägrett5 dl rödvin1 st morot (skalad)3 st vitlöksklyftor (skalade)2 st rödlökar (skalade)10 kvistar timjan10 hela svartpepparkornfonden från lökarna2 st mogna tomater (skivade)saltvinägermatoljaolivoljaSkär grönsakerna i lika stora bitar och rosta hårt i en kastrull med matolja, slå på vinet och koka ner till hälften med timjan och pepparn. 30 g ramslök
Skala och skiva rödlöken tunt. Ramslökskräm. Lägg ner rödlöken och sillen i lagen. Lägg äggulor, citron, dijonsenap och ramslök i en matberedare och starta mixern