De blev supergoda och smakrika med en tydlig smak av parmesan och en hint av ramslök. Pestokryddan med just ramslök är jag smått beroende av, den är jättegod i det mesta, men har du inte just den i skafferiet kan du byta mot någon annan god örtkryddeblandning
Vänd dem i ägg och därefter i en blandning av ströbröd och parmesan. Eftersom favoriten ramslök nu finns i skog och mark, så har jag valt att komplettera det självklara moset till strömmingen med just detta
Skölj kirskål och ramslök och låt rinna av. Lägg i kirskålen och ramslöken och kör till en slät massa. 1 näve ramslöksblad (ca 15 st). 1 dl riven parmesan. 1 näve ramslöksblad (ca 15 st). 1 dl riven parmesan
Ännu en frittata från mitt kök – denna gång med ramslök, kokt potatis, vårlök och parmesan. Kall kokt överbliven potatis steks med ramslök, vårlök och kryddor i olivolja
Lägg mandel, spenat, ramslök, riven parmesan, pressad vitlök i mixer och kör några varv. Resten gjorde jag en smakrik pesto av med spenat, mandel och parmesan
sparris med ramslöksmajonnäs och parmesan. Jag fick tag på riktigt fin brittisk sparris och ramslöksmajonnäsen har jag uppdaterat en smula och därför tjatar jag om detta recept igen
Smaksätt med parmesan och salt & peppar. Äntligen vår och ramslöken börjar titta fram. Vill du veta mer om ramslök så hittar du det här hos Madeleine och Landleys kök
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Ramslök EKO. Kyckling med fettucini och parmesan. Kyckling och fettucini med härlig parmesantoppning. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi466 kcalProtein32,8 gKolhydrater42,5 gFett15,8 gFibrer11 g4 portioner500 g kycklingfärs2 vitlöksklyftor1 ägg1/2 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjan1 msk olivolja1 tsk rosmarin1 tsk ramslökTillbehör4 morötter2 palsternackor1 stor rödlök500 g potatis1 msk olivolja200 g ruccola eller annan sallatTillredningVärm ugnen till 225 grader
Blanda ramslök, nötter, parmesan och hälften av oljan i en matberedare eller med stavmixer. Ramslök (Allium ursinum) är en tämligen sällsynt växtart, som finns på lövängar och lundar
) har skickat mig både ramslöksblad och hela lökar var jag sugen på att göra något gott med dem. Egentligen hade jag tänkt göra pesto, men blev sugen på en citrusfrisk tvist och använde därför ramslöksbladen i en gremolata
Du mixar ihop din ramslök med olivolja, pinjenötter eller cashewnötter som jag tog, lite salt och en god parmesan – swish så har du denna underbart smakrika röra att servera till pasta, på en frittata, till bröd, att doppa grönsaker eller sallad i, till sparris, till fisk…
Blandar du även i riven parmesan och pinjenötter eller cashewnötter får du en ljuvlig pesto. Ramslökscrème att ha och plocka fram till allehanda godsaker