Så illa gick det nu inte den här gången, jag kom lyckligt helskinnad och prickfri tillbaka från utflykten, och sen gjorde jag en riktigt god potatis- och nässelsoppa med lite extra sting av färsk ramslök
Det blev en soppa på Ramslök som nog är den godaste soppa som jag någonsin gjort, den skulle passa på vilken finkrog som helst, den toppades med knaperstekt Karl Johansvamp
Jag hade basilika, ramslök, timjan, chilipeppar och havssalt. ca 3-4 dl kokt/stek kycklingkött, skuret i små bitar (jag hade kokt kycklingskrov från hemmagjorda kycklingbuljong som jag kokat till en soppa). ca 3-4 dl kokt/stek kycklingkött, skuret i små bitar (jag hade kokt kycklingskrov från hemmagjorda kycklingbuljong som jag kokat till en soppa)
örtsalt med ramslök (Renée Voltaire). Koka upp vatten med buljongtärningar eller fond till en god kycklingbuljong (om du inte gör egen buljong från grunden förstås, men det är snudd på överkurs
En fin förrättsoppa var det första jag lagade med min nyplockade ramslök. Grovhacka ramslöken. Häll soppa + ramslök i en mixer och kör tills det gröna är riktigt finfördelat
Att göra en sparrissoppa med ramslök är att göra soppa på både kungen och drottningen av primörer. Lägg i ramslöken och grädden, låt koka upp innan soppan mixas