Låt buljongtärningen lösa upp sig, rör sedan i creme fraiche. 60g ramslök, cirka 30-35 blad. 2 dl creme fraiche. Hacka ramslöken och fräs hastigt upp den i smör i en kastrull – max 30 sekunder
blanda ner grovt hackad avokado, creme fraiche, ramslök, limejuice, salt och peppar. Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker
Vad är det då för ståhej om ramslök. Jo det ska jag berätta, för Ramslök (Allium ursinum) är en tämligen sällsynt (enligt wikipedia) växtart, som finns på lövängar och i lundar
Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi. Tillsätt den hackade ramslöken och kör i en blender, sila såsen
Strimla ramslöken ganska fint och rör ner hälften av ramslöken i crème fraichen. Spara ett par ramslöksblad och lägg i botten på skålen som sillen ska serveras i
Vårt senaste tillskott i vår sillinläggningskategori bockar av både i rutan för färger och för smaker, ramslök känns oerhört vårligt tycker vi, både vad gäller färg och smak
Vispa crème fraiche fast och fluffigt med en elvisp. 2 msk gräslök eller ramslök. 2 dl crème fraiche. 0,25 rotselleri 1 palsternacka 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 0,5 purjolök Smör, till stekning Ca 7 dl vatten (fyll upp så det täcker) 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk gräslök eller ramslök 2-3 dl grädde. Pepparrotsvisp2 dl crème fraiche 1-2 msk pepparrot, riven
Mixa getosten med créme fraiche och ställ i kylen. Kapris- och ramslöksvinägrett. Hacka kapris, persilja och ramslök och blanda ihop med olja och vinäger