Ramslök dill recept

Foliebakad röding med ramslök

Foliebakad röding med ramslök

Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken. 1 bunt ramslök. 20 g dill. 2 hela rödingar, ca 0,7-1 kg 4 knipplökar 8 gröna sparrisar 100 g nypotatis 1 bunt ramslök 2 citroner 20 g gräslök 20 g dill 50 g smör 50 g forellrom 1,5 dl crème fraiche 2 tsk japansk soja 1 msk citronsaft salt och peppar
Potatissallad med tomater, spenat och dill

Potatissallad med tomater, spenat och dill

5 kg delikatesspotatis 4 rödlökar med blast 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök) 2-3 l körsbärstomater 0,5 l dill, hackad 5 l små spenatblad peppar basilika
Vit sparris med ramslök och lax

Vit sparris med ramslök och lax

Hacka äpple och dill fint och lägg i en bunke med pepparrot, pressad citron, litet rivet citronskal, olivolja och lite salt
Parmesanbakad lax i ugn med dillmarinerade räkor

Parmesanbakad lax i ugn med dillmarinerade räkor

Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

Valde torkad ramslök den här gången. Blanda ner finhackad lök, dill, limeskal och limejuice. Lägg i skål och klicka ut löjrom ovanpå och garnera med lite dill
Laxfilé med örtröra

Laxfilé med örtröra

Ramslök EKO. Dill EKO. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi597 kcalProtein36 gKolhydrater61 gFett20 gFibrer8 g2 portioner2 laxfiléer6 medelstora potatisar1 dl creme fraiche (mager)1 tsk basilika1 tsk timjan1 tsk ramslök1/2 tsk dillValfria grönsakerTillredningGrilla (eller stek) laxen tills den är genomstekt och har fått en gyllene färg
Råmarinerade betor

Råmarinerade betor

1 knippe örter, färska efter maträtt, t ex dill, oregano eller ramslök. Gör så här. Skala och skiva betorna mycket tunt (använd gärna en mandolin) och ansa och skiva rädisorna
Vinbladsdolmar, väl värda mödan.

Vinbladsdolmar, väl värda mödan.

2-3 msk ramslök, torkad. 2-3 tsk dill, torkad. 2-3 msk ramslök, torkad. 2-3 tsk dill, torkad. Finns det något så-rullar-du-tajta-vindolmar-kurs att gå
Krossad färskpotatis med varmrökt lax

Krossad färskpotatis med varmrökt lax

600 g färskpotatis 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme) 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja salt 600 g varmrökt lax dill (sallad eller andra späda blad)
Green Friday

Green Friday

Morötter, smördeg, mjölkkokt kyckling och ramslök. Blnda med majonnäs, dill, lök, citronskal och juice
Laxfilé med örtröra

Laxfilé med örtröra

Ramslök EKO. Dill EKO. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi597 kcalProtein36 gKolhydrater61 gFett20 gFibrer8 g2 portioner2 laxfiléer6 medelstora potatisar1 dl creme fraiche (mager)1 tsk basilika1 tsk timjan1 tsk ramslök1/2 tsk dillValfria grönsakerTillredningGrilla (eller stek) laxen tills den är genomstekt och har fått en gyllene färg