Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta
Gnocchi alla sorrentina. Gnocchi alla sorrentina. Nell’ottobre del 1982 la delegazione di Bologna dell’Accademia italiana della cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragù bolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo
Servera idag med lite spaghetti med olivolja, svartpeppar och parmesanost samt en enkel sallad till. Eller så kan man låta en RaguBolognese sakta koka ihop under en timmes tid
att förbereda en köttfärssås/ragu/bolognese. Tycker du att såsen/ragun är för tunn (blaskig). Men jag bjuder på receptet på köttfärssåsen/ragun/bolognesen
Jag tror det kvalar in i kategorin ”bästa mat” i alla dieterna. Linser är förbannat gott, även om man som här använder färdigköpta linser till ”köttfärssåsen”
Pröva att göra den här Ragubolognese med gremolatapasta. Vinet passar naturligtivs bra till klassiska italienska smaker som en god hemgjord pizza eller pasta bolognese
Spaghetti & RaguBolognese med linser. Jag placerade mig i köket under några dagar och lagade marinerad fläskytterfilé & oumph, pastasallad och ungstekt röding med romsås
I alla fall om den tillagats med kärlek. Lammragù/bolognese förgyller fest som vardag. En rikligt bra köttfärsragù, som bolognese är, har flera lager av smaker som man bygger upp under hela tillagningen
Smakrik ragu på högrev. Jag fick testa alla Comhems kanaler gratis i två månader också. Sedan Henrik lagade Bolognese på högrev har jag suktat efter att göra en egen variant
Eller inför midsommar har morgonvärdarna langat fram matjessillen och så sitter finsmakarna i soffan och jämför – Östgöta Sädes, Lysholm, Hallands fläder, Löjtens…