Bred ut smeten till en jämn pannkaka. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, får fin färg och frasig kant, ca 4 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen vid, ca 80º
Tryck ner pannkakan efter en stund om den blåser upp (den har nämligen en tendens att göra det). Denna gång inspirerades jag av ett recept på raggmunk i långpannan, från boken 'Mera vego' av Sara Ask och Lisa Bjärbo, och hade i riven potatis i pannkakssmeten
Ni hittar hela storyn på deras instagram, men jag tänkte här att jag skulle dela med mig av receptet på de raggmunkar med fakeon som jag käkade till middag
Nu så här i ragga-bostads-tider har vi ätit något så passande som raggmunk. Skala potatisen och riv den direkt ner i smeten, Stek raggmunken som pannkakor
Raggmunk har varken jag eller käraste ätit på mycket länge. husmanskost, lingon, mat, Pannkaka, raggmunk, recept, sylt, tillbehör, vegetarikt 2 dl vetemjöl
När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Vänd försiktigt på pannkakan. Penlsa båda sidor av pannkakan med soja-blandningen medan den steker. En bra sak med att ha en matblogg så här är att man tvingas tänka nytt hela tiden