700 gr rabarber, skivad. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
När du gjort den här pajen vill du inte äta någon annan. Krispig mandel, len choklad och så skärpan från rabarbern tillsammans med en kula riktigt bra vaniljglass tar i alla fall mig till något slags himmel
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter