Sila bort rabarbern och jordgubbarna Och koka upp vätskan igen Med sockret. När jag besökte min bloggvän Erica på balkonghäng fick jag med mig den här söta soppan
Skiva jordgubbarna och lägg dem tillsammans med rabarbern i en kastrull, lägg i socker och vatten. En ljuvlig rätt som vi ofta lagar när det finns både rabarber och jordgubbar att få tag på
Koka upp rabarber i en kastrull tillsammans med vatten, strösocker och halverad vaniljstång. Tillsätt citronjuicen och skalet samt de skivade jordgubbarna
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppamed vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Bryn rabarbern hastigt med litet socker i en panna och tillsätt till rabarbersoppan. Servera kall eller varm beroende på årstid tillsammans med lite vaniljglass
Jag har gjort rabarbersoppa ett par gånger under våren och använde samma teknik för att göra gelén. Överst på tårtan lade jag skivade jordgubbar och rabarbergelé med lite rosenvatten för att förhöja smakerna
Skiva jordgubbarna och tillsätt dem. Slå den heta soppan över rabarbern, smaka av med socker. Här är det viktigt att smaka av noga med sockret, eftersom saften kan vara olika sötad och rabarberns syra varierar