Vispa äggulorna och sockret tills det är pösigt. Vispa ihop med ägg och sockerblandningen. Du behöver totalt 3 dl sirap - fyll annars på med lite outspädd rabarbersaft. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. 2 äggulor
Just nu står det en kastrull med rabarberchutney på spisen och puttrar och rabarbersaft har jag i en silställning som alldeles strax ska få ett nytt uppkok med socker
Rabarbersaft står på tur framöver tror jag. Då förlorar de spänsten och håller sig ganska raka när man lägger dem på smeten och de mjuknar snabbare i ugnen och suger åt sig socker- och kardemummablandningen
Ta en lite skvätt av rabarbersaften i en kastrull och vispa ner maizena. Lägg rabarber, citronsaft, citronskal, socker, vatten och smör i en kastrull och koka upp och låt sedan sjuda några minuter
Blandade dessutom i lite jordgubbssaft då rabarbersaften inte riktigt räckte till. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg i en plastpåse och krossa med en kavel) och blanda smulorna med smält smör
Jag fick massa rabarber av mina föräldrar i helgen och hälften kokade jag en jättegod rabarbersaft av och nu är det hälften kvar som ska bli något gott
Den saftiga muffinsen fylld med kanelbullsfyllning gör mig påmind om kardemummakakan som en kär granne alltid bjöd oss barn på när vi var små och fikasugna, i deras lummiga grönskande trädgård fick vi sitta i deras vita trädgårdsmöbler och till detta fick vi alltid iskall hemgjord rabarbersaft, tänk vad smaker kan göra för minnet
Det har blivit allt från rabarbercurd, till rabarbercheesecake till rabarbersaft genom åren - och denna gång blev det en inte-så-traditionell rabarberpaj