Att koka en rabarbermarmeladmed hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den medkanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Mycket av blåbären fryste jag in till kommande blåbärspajer och smoothies=) Jag kokade också blåbärssylt medkanel i
Kalljästa bullar med en marmelad på rabarber och kanel. Till min födelsedag ville jag baka en tårta, för att även hinna med ett bullbak (bullar bakade samma dag) fick det bli att sätta degen redan kvällen innan
Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. -) Det skulle vara Rabarber medkanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Rabarbermarmelad kommer bli hur gott som helst till en bit fröknäcke med brieost på. Idag blev det rabarberrutor och nästa gång tror jag att det kommer bli rabarbermarmelad
Rabarbermarmeladmed ingefära eller citron. Efterrätter som paj och kräm är kanske det vanligaste, och det är bara att sätta igång med experimentslustan så hittar du säker något mera gott
Har aldrig tidigare tänkt på att ha kanel ihop med rabarber, men provsmakade en rabarbermarmelad i en ostbutik när vi var nere i Malmö på semester som just var smaksatt medkanel och gillade verkligen kombinationen
Jag köpte med mig en rabarbermarmelad smaksatt medkanel, underbart god. Vi var där på lördagen och jag tror nog att alla andra också valde att besöka mässan den dagen, smockat med folk
Jag fick lite rabarber över och då tänkte jag prova rabarbermarmelad. Servera den som den är till kött, fisk, fågel, halloumiost eller blanda chutneyn med turkisk yoghurt eller creme fraiche
Vi åt med lite keso (första våfflan), jordgubbs- och rabarbermarmelad och så grädde (andra våfflan). Med lite god vilja skulle alltså de här rostbrödsvåfflorna kunna vara lite nyttiga
Just den ost vi hade var rätt mild, varför en ren rabarbermarmelad utan kryddor egentligen passat bättre än den, i och för sig goda, variant medkanel, ingefära och muskot som jag kokat
Ta den marmelad som du gillar bäst eller har hemma, min personliga favorit är rabarbermarmelad. Den ena varianten (de större på bilden) är lite som scones, med marmelad och ost i smeten
Jordgubb- och rabarbermarmelad. Varm choklad med marshmallowfluff. Egentligen ska de nog inte vändas i kanel men det gjorde vi för en lite juligare känsla