Sätt tillbaka på plattan och sjud tills konsistensen blir marmeladlik, smaka av medcitron. Häll upp på rengjorda varma burkar och korka igen medan marmeladen fortfarande är varm
Blanda samtliga ingredienser i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter. Kardemumman kan ersättas av 1-2 msk riven, färsk ingefära. 1 st ekologisk citron
Goda dinkelbullar och hemmagjord rabarbermarmeladmedingefära. Idag är det nästan för varmt för bakning och då får man pyssla lite extra med växterna så de inte svimmar i värmen (som kom så plötsligt)
Jag missade dock det där med kylan till testet och hällde på lite mer syltsocker. Jag kokade med en hel del ingefära också vilket ger marmeladen lite sting som faller mig i smaken
En som var en kombo på jordgubbar och en annan där man kryddade medingefära. Koka sedan upp tillsammans med en bottenskyla vatten och strösocker och låt sjuda till marmeladkonsistens