Sätt ugnen på 215 grader. Skär ut smördegsarken till rätt storlek. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme eller i mikrovågsugn så att den blir rinnande
Rabarberbakelse. Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bergenströms bok Under valnötsträdet. Vad man serverar till är ju en smaksak, vaniljglass, vannilsås, lättvispad grädde
Som ni vet från tidigare inlägg så blev jag beroende av rabarber i somras. Under hösten fick jag följa med en vän till en snabbgross och där hittade jag till min glädje fryst rabarber i storpack
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mandel, mjöl och bakpulver. Häll smeten i smord och bröad lånpanna, mindre modell, lasagneform
koka med sockret och potatismjölet i en kastrull t 4 pers. 400 g rabarber. 2 frysta smördegsplattor. 4 msk Ingefärsmarmelad (aprikos eller apelsin blir också gott)