Rabarber yoghurt recept

Rabarber och KardemummaMuffins

Rabarber och KardemummaMuffins

Tillsätt rabarberkompott och yoghurt, vänd slutligen samman till en ganska fast men ändå slät smet. Blanda yoghurt och bikarbonat i en annan bunke
Rabarber efterrätt

Rabarber efterrätt

grekisk tjock ekologisk yoghurt. Nu är ju rabarbern som bäst. Blanda yoghurten med florsocker, jag blandade nog ner lite vaniljpulver i den med för att få smaken av vanilj
Rabarber och hallonpaj med havre&råg täcke

Rabarber och hallonpaj med havre&råg täcke

Servera som så eller med lite vaniljglass, yoghurt eller grädde. I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg
Rabarber i smördegsknyten

Rabarber i smördegsknyten

Serveras ljumma med en klickgrekisk yoghurt på toppen. Skär rabarbern i mindre bitar, ca ½ cm stora, och lägg dem i en skål med vinbär och socker
Rabarber i folie

Rabarber i folie

Även dessa tillagades smidigt på grillen och serverades tillsammans med husets numera traditionella yoghurt- och gräddfluff
Rara Rabarber

Rara Rabarber

Och sedan på med en tjock yoghurt smaksatt med socker och vaniljsocker. Rabarberkompott. Yoghurt. Rabarberkompott i glas
Smält rabarber med jordgubbar

Smält rabarber med jordgubbar

Blanda grädde och yoghurt. Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar. 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Rabarber med yoghurtskum och knaprig havre

Skala rabarbern och skär ner i fina tärningar. Ta ur vaniljstången och tillsätt yoghurten. Hetta upp rabarbern hastigt med socker och ingefära tills sockret har löst sig
Rabarber och jordgubbskompott

Rabarber och jordgubbskompott

I de övre glasen har jag varvat först kompott sedan blåbär och grekisk yoghurt smaksatt med lemon curd
Kanelkokta rabarber

Kanelkokta rabarber

Varva sedan rabarberkrämen och yoghurtblandningen och avsluta med lite hackade nötter ovanpå jag hackade lite macadamianötter Men det går lika bra med hackade hasselnötter
RABARBER

RABARBER

Tillsammans med yoghurt, glass eller på en ostbricka – eller som chutney till en måltid. Jag verkligen älskar rabarber, och för mig är det lika somrigt som att plocka smultron – något jag också älskar

Lägg rabarber på våren

Vänd i yoghurten lite i taget och försiktigt. Spritsa eller häll moussen i önskad form eller glas och varva gärna med rabarberkompotten och kanske någon sockerkaksbotten eller liknande