grekisk tjock ekologisk yoghurt. Nu är ju rabarbern som bäst. Blanda yoghurten med florsocker, jag blandade nog ner lite vaniljpulver i den med för att få smaken av vanilj
Servera som så eller med lite vaniljglass, yoghurt eller grädde. I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg
Blanda grädde och yoghurt. Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar. 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Skala rabarbern och skär ner i fina tärningar. Ta ur vaniljstången och tillsätt yoghurten. Hetta upp rabarbern hastigt med socker och ingefära tills sockret har löst sig
Varva sedan rabarberkrämen och yoghurtblandningen och avsluta med lite hackade nötter ovanpå jag hackade lite macadamianötter Men det går lika bra med hackade hasselnötter
Tillsammans med yoghurt, glass eller på en ostbricka – eller som chutney till en måltid. Jag verkligen älskar rabarber, och för mig är det lika somrigt som att plocka smultron – något jag också älskar
Vänd i yoghurten lite i taget och försiktigt. Spritsa eller häll moussen i önskad form eller glas och varva gärna med rabarberkompotten och kanske någon sockerkaksbotten eller liknande