Rabarber russin recept

Rabarber och rabarber

Rabarber och rabarber

I krämen fanns russin, ett absolut måste enligt Anki, hennes mor alltid hade russin i sin kräm. Och fortfarande finns det rabarber kvar så häromdagen gjorde vi en resa tillbaka till barndomen med hjälp av de rosa stjälkarna
RABARBER

RABARBER

Jag blev själv chockad när jag hördes tala om rabarber i mat, men som på bilderna ovan från några dagar sedan när jag gjorde en gryta till middag, så gör det sig riktigt bra med mustiga kryddor och russin, röda eller gula linser och pumpa

Lägg rabarber på våren

Lägg samma dag lite russin i vitt vin så att russinen täcks med vin och låt stå i kylen över natten. Spritsa eller häll moussen i önskad form eller glas och varva gärna med rabarberkompotten och kanske någon sockerkaksbotten eller liknande
Jag beslagtog rabarbern

Jag beslagtog rabarbern

Till exempel fick jag med mig ett knippe finfina små rabarberstjälkar. Rabarbermarmelad. Skölj rabarbern och skär dem i bitar
Rabarberpaj med russin och rom

Rabarberpaj med russin och rom

Sura rabarber möter söta russin med en stänk av karibisk rom. I en kastrull smält smöret och tillsätt rabarberna, mjukgör
Rabarberchutney.

Rabarberchutney.

)På grilltallriken lägger vi ett nytt tillbehör ikväll, en rabarberchutney som vi gjorde förra veckan och som nu stått i kylen och gonat till sej
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skala rabarbern om den är grov. rabarber. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter. 1 dl russin
Rabarberchutney

Rabarberchutney

TipsEtt grundrecept som du kan bygga på genom att tillsätta russin eller torkad frukt, nötter eller kanel
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Lägg rabarber, äpple, lök, russin, kryddor, socker, vatten och ättiksprit i en gryta. Skala rabarbern om den är grov
Muffins anno 1984

Muffins anno 1984

Man kan även stoppa i en bit äpple eller rabarber innan gräddning. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker (+ ev kakao eller russin)
Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Jag rekommenderar även min enkla chiasylt med rabarber och hallon (som självklart kan göras på bara hallon eller andra bär) till sconesen – lättlagad och med lite nyttigheter i lyxen
Sockerkaka grundrecept

Sockerkaka grundrecept

rivet citronskal och russin, kakao, kardemumma, rabarber, äpple, plommon. Ugnsvärme ca 175 grader. Smörj och bröa en form och ställ in i kyl eller frys så länge
Bakdipp & Bars

Bakdipp & Bars

, tänker ni säkert då Milda rabarber överflödas utav recept på vardagsmat för tillfället. russin, tranbär och papaya)2st äggvitor1msk honung eller lönnsirap Mixa alla ing
Tomtepudding med julmustsås

Tomtepudding med julmustsås

Rör ner russin och rabarber skuren i mindre bitar. 300-350 g rabarber. 1 dl russin. Blanda saffran ihop med 1 sockerbit i en mortel och blanda ner i riset
Smöriga rabarberbullar

Smöriga rabarberbullar

Skär rabarbern i 2-3 centimeters bitar, pudra över kanelen och blanda runt. Lägg 2-3 bitar rabarber i varje och vik ihop. 1 dl russin. 300 g rabarber