Och tack Rebecka för den goda potatissalladen, Russinet för de goda "picknickbullarna", Johanna för brödet, Beata och Linda för de riktigt snaskiga sötsakerna
I krämen fanns russin, ett absolut måste enligt Anki, hennes mor alltid hade russin i sin kräm. Och fortfarande finns det rabarber kvar så häromdagen gjorde vi en resa tillbaka till barndomen med hjälp av de rosa stjälkarna
Jag blev själv chockad när jag hördes tala om rabarber i mat, men som på bilderna ovan från några dagar sedan när jag gjorde en gryta till middag, så gör det sig riktigt bra med mustiga kryddor och russin, röda eller gula linser och pumpa
Lägg samma dag lite russin i vitt vin så att russinen täcks med vin och låt stå i kylen över natten. Spritsa eller häll moussen i önskad form eller glas och varva gärna med rabarberkompotten och kanske någon sockerkaksbotten eller liknande
Skala rabarbern om den är grov. rabarber. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter. 1 dl russin
Jag rekommenderar även min enkla chiasylt med rabarber och hallon (som självklart kan göras på bara hallon eller andra bär) till sconesen – lättlagad och med lite nyttigheter i lyxen
rivet citronskal och russin, kakao, kardemumma, rabarber, äpple, plommon. Ugnsvärme ca 175 grader. Smörj och bröa en form och ställ in i kyl eller frys så länge
, tänker ni säkert då Milda rabarber överflödas utav recept på vardagsmat för tillfället. russin, tranbär och papaya)2st äggvitor1msk honung eller lönnsirap Mixa alla ing
Rör ner russin och rabarber skuren i mindre bitar. 300-350 g rabarber. 1 dl russin. Blanda saffran ihop med 1 sockerbit i en mortel och blanda ner i riset