Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar ochrabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5. 200 g rabarber
Häromdagen bakade jag denna somriga rulltårta, fylld med hemkokt rabarberochjordgubbssylt. Jag skar den saftiga och goda rulltårtan i skivor som jag sedan frös in i en plastlåda med bakplåtspapper mellan lagren
Skölj, ansa och skär rabarberna i mindre bitar. Det är för att trädgårdslandet är så fullt med rabarber som jag i lördags bestämde mig för att koka sylt
Kommer definitivt inte kunna gå tillbaka till vanlig jordgubbssylt efter det här. Först ut blev en omgång sylt med jordgubbar ochrabarber som blev så himmelskt god att jag vill ha den på allt
Har fått smak den senaste tiden på just prinsesstårtor då de kan fyllas med olika bär, sylt och smaksättningar och har gjort prinsesstårta med rabarberoch chokladtryffel, likaväl som med citronkrräm och färskostgrädde
Min jakt på rabarber i maten har väl gått så där, men så slog det mig nu på fm, när det var dags att laga lunch, att ugnspannkaka brukar man ju kunna ha i både det ena och det andra, t ex äpple och kanel
Sju och ett halvt kilo jordgubbar blev det och tillsammans med det fång rabarber jag fått i present dagen innan kändes det först lite övermäktigt att tro att jag kunde konservera allt det där på en eftermiddag när jag egentligen var för trött redan innan jag började