Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbern med kanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
Vackra färgerRabarber, socker och kanel. I söndags när jag öppnade frysen såg jag burken med rabarberkompott som blev kvar efter pavlovan jag bakade för några veckor sedan
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
-) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Smaksätt om du vill med stjärnanis, kardemumma, kanel, chili eller någon god pepparsort. Det finns nära på hundra olika sorter och för den nyfikne så tillhör rabarber slideväxter och är därmed släkt med ängssyra
Rabarbergrillsås (koka ihop rabarber, socker, chili, tomatpuré, vinäger, kanel, fänkål, lök och vitlök, ev lite liquid smoke, rökig whiskey, rökt paprika för at få såsen lite mer rökig)