Nu tittar de späda rabarberstjälkarna fram å då är det bara att frossa. Har du tillgång till råsaft centrifug kan du göra vinägretter och använda rabarber istället för vinäger eller citron
Fler av förra helgens rabarberförsök, två av de lyckade då alltså. Inte bara ska ni få tips på goda såser och en glaze, ni ska även få ett kanontips på hur ert kött kan få smak av grillat utan att det ens varit i närheten av en grill
Skölj av köttbiten, du behöver inte skära bort svålen, det får man göra på tallriken. Du behöver en bit steksnöre för att binda ihop köttbiten så att den håller formen i ugnen
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Jag lade rabarber på sadeln. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
eventuellt bär eller rabarber att fylla dem med. 1 stor grillad kyckling (500 g urbenat kött), bena ut och tärna köttet. 1 stor grillad kyckling (500 g urbenat kött), bena ut och tärna köttet
Men du kan också laga rabarbersallad och servera till kött. RABARBERTÅRTA MED MARSIPAN. Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas
Dela kycklingfiléerna i lagom grytbitar och krydda runt om med ingefära, koriander, paprikapulver och peppar, men inget salt ännu, låt köttet ligga och dra medan ni gör resten
Till dessert hade jag gjort pannacotta (med mortlad kardemumma ist för vanilj och lite mer grädde i förhållande till gelatinblad enligt receptet) som jag sen toppade med rabarber som jag kokat med smör, socker, vanilj och krossad kardemumma