Lägg hallon och rabarber i en stor pajform. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljvisp, vaniljsås eller glass 250 g margarin (ej smält). 250 g hallon (fryst eller färsk). 250 g rabarber i bitar
Något annat som är supergott att göra är en smoothie på rabarber, hallon, jordgubbar eller smultron, lite banan, en nypa kardemumma och valfri mjölk med krossad is
Servera med vispad vaniljsås eller glass. Häll rabarber och hallonfyllningen i pajformen. En tredjedel av degen är menat att smulas ovanpå rabarbern så lägg den delen tillbaka i bunken så länge
• Ekopops Hallon och banan-Pinnglass NY. • Sorbet Hallon en-portions bägare. Merparten av de nya KRAV-märkta glassarna kommer från företaget Artisan glass, som lanserar allt från traditionella smaker till oväntade smaker som till exempel Älggräs
Byt bara ut rabarbern mot lika mängd hallon och blåbär. Om man inte vill äta den direkt (vilket är en prövning) kan man med fördel låta den vila ett slag och servera den ljummen med vaniljsås eller glass
Funkar perfekt med kanske lite blåbär, hallon eller rabarber, smaksätt med te. Vill du servera kakan som en dessert så skär den i ca 3x3cm, stora bitar och servera med en kula glass och lite äppelkompott
Du kan använda färska jordgubbar eller hallon i stället för rabarber. Servera tårtan varm, ljum eller kall, gärna med vispgrädde, glass eller crème fraîche