Nu tittar de späda rabarberstjälkarna fram å då är det bara att frossa. Har du tillgång till råsaft centrifug kan du göra vinägretter och använda rabarber istället för vinäger eller citron
Tillsätt färskosten och vispa till en slät kräm. Servera rabarbern ovanpå cheesecaken. Vispa ner den smälta chokladen i färskostblandningen och häll blandningen i formen
Häll önskad mängd rabarberkompott ovanpå färskosten. se föregående receptFärskost kräm. Spritsa eller häll moussen i önskad form eller glas och varva gärna med rabarberkompotten och kanske någon sockerkaksbotten eller liknande
Fortfarande finns det rabarber kvar i rabatterna har vi sett men har du, som vi, inga rabarberrabatter att skövla så får du fria till någon god vän som har eller helt enkelt köpa hem ett gäng stänger
För sedan fyller jag den med en fyllning som består av både färskost, yoghurt och ägg - mixade till en härlig massa med hasslnötter och kryddor som kanel och kardemumma
I söndags blandade jag rabarberkompotten med en färskostcrème och mandelbiskvier. Färskostcrème. Just nu är det väl mest rabarbern som går att skörda, så passa på och njut medans det är säsong
Dekorera cheesecaken med färskostgrädden, rabarbern, digestivekross, mynta och limeskal/skivor. Blanda färskosten med ägg, maizena, socker, limeskal- och saft och finhackad mynta i en skål
Blanda ihop resten av sockret med crème fraiche och färskost. Hacka rabarbern i centimetertjocka bitar och låt koka mjuka i en kastrull tillsammans med cirka en fjärdedel av sockret
Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. 1Rabarbermuffins. 2 dl småhackade bitar av rabarber vända i socker och kanel
Vispa samman jordgubbspuré, färskost och florsocker, gärna med elvisp. Ska berätta lite mer om London-resan imorgon, men nu tänkte jag tipsa om supergoda rabarbercupcakes med jordgubbsfrosting som vi fikade på midsommarafton