11 dl färskpressad citronjuice. 11 st citron använd det rivna skalet. 1300 g rabarber rensad och skuren i bitar. 1Grädda i 175°c varmluft ca 25 min (kakan kommer sjunka ihop lite när du tar ut den). 1Koka sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig). 1Smält ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c. 1Lägg rabarberbitar, socker och vattnet i en kastrull och koka ihop. 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över
Idag har jag bakat rabarber snittar till i morgon. Recept rabarber röra. 300 g rabarber, 2 dl socker, 1 msk citron saft 1 vaniljstång kokas i en gryta tills det tjocknar. 1 satts rabarber röra. 300 g rabarber. 1 msk citron saft
Mojito är så fantastiskt läskande med mynta, bubbelvatten, lite koncentrerad rabarbersaft och en skiva citron, med eller utan ljus rom lika gott beroende av tillfället
Tillsätt (citronskal), smält smör och grädde. För några veckor sen hade vi Möhippa för min bästa vän Charlotta och mitt på dagen hade vi en liten picknick där det bla serverades en fantastisk rabarbertoscakaka
Med andra ord så blev detta en tårta med en botten baserad på en vitchokladkaka med smak av citron och sedan en hallonpannacotta och sen min rabarbermousse
~ Blanda ihop olja, citronjuice och lönnsirap. Som den ljuvaste sockersöta kaka en någonsin smakat. Sallad av rabarber, fänkål och selleri (av Yotam Ottolenhgi)
Ha i socker, saften av en citron och vatten och rör om en sväng. Om jag gör detta i glas brukar jag ha lite smul från kakan i botten, sedan lite färskostkräm, sedan kompotten och sen mera färskoskräm, och förslagsvis en liten kaka och lite bär på toppen
citronkaka – tillsätt rivet skal av en citron samt den citronsaft du kan få ut ur citronen. Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
skala rabarbern, skölj jordgubbarna och skär dom i mindre bitar. Riv i skalet från en citron. Jag byggde ihop ett vackert tårtfat av ett blått fat och en skimrig ljusstake, men något saknades… En supersmaskig kaka såklart