Smaksätt om du vill med stjärnanis, kardemumma, kanel, chili eller någon god pepparsort. Det finns nära på hundra olika sorter och för den nyfikne så tillhör rabarber slideväxter och är därmed släkt med ängssyra
Rabarbergrillsås (koka ihop rabarber, socker, chili, tomatpuré, vinäger, kanel, fänkål, lök och vitlök, ev lite liquid smoke, rökig whiskey, rökt paprika för at få såsen lite mer rökig)
1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Värm upp vinäger, vatten, socker och krossad anchochili tills sockret har löst upp sig helt. Sila lagen och häll upp i burken med rabarber, förslut och låt sedan stå minst två dagar
På midsommardagen gjorde jag som traditionen bjuder Mormors rabarbersoppa. Men eftersom jag lyckades plocka för mycket rabarber var jag ju tvungen att hitta på något med det som blev över
Rabarberchutney med honung & chili ancho. Skär rabarbern i skivor. Nu kommer det mer tankar kring chili och tack Santa Maria för att ni sponsrar bloggen även idag