Rabarber chili recept

Rabarber & äppelchutney

Gillar du chutney så måste du testa den här, syran från rabarbern och äpplet gör att hettan från chili och curry minskar något
Rabarber.

Rabarber.

Strimla lökarna & chili. Äntligen är rabarbern här, syrligt & somrigt. Tillsätt chili & dra ner värmen så det småputtrar
Lägg rabarber på rabarbern

Lägg rabarber på rabarbern

Smaksätt om du vill med stjärnanis, kardemumma, kanel, chili eller någon god pepparsort. Det finns nära på hundra olika sorter och för den nyfikne så tillhör rabarber slideväxter och är därmed släkt med ängssyra
Rabarber, så efterlängtad!

Rabarber, så efterlängtad!

Rabarbergrillsås (koka ihop rabarber, socker, chili, tomatpuré, vinäger, kanel, fänkål, lök och vitlök, ev lite liquid smoke, rökig whiskey, rökt paprika för at få såsen lite mer rökig)
Rabarberchutney med chili

Rabarberchutney med chili

Lägg rabarber/lökhacket i en kastrull. Tillsätt syltsocker, ingefära, curry, salt, röd chili, aprikoser, HP-sås och Worcestershiresås
Rabarberchutney med Chili

Rabarberchutney med Chili

Skölj rabarbern och skär i encentimeters bitar. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsättättika och vatten
Chutney med chili.....

Chutney med chili.....

Jag fick massor av rabarber av min snälla moster och till det min egenodlade chili. I helgen blev det gjort rabarberchutney för första gången
Rabarberchutney med chili

Rabarberchutney med chili

Ingredienser 500 gram rabarber 2 st rödlökar 3 cm ingefära , färsk 1,5 msk ättika , 24% 0,75 dl vatten 5 dl socker 1,5 msk curry 2 tsk salt 2 st chilifrukt , finhackad 8 st aprikoser , färska, hackade Köp receptet
Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära

1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Abbes kryddig, picklad rabarber

Abbes kryddig, picklad rabarber

Värm upp vinäger, vatten, socker och krossad anchochili tills sockret har löst upp sig helt. Sila lagen och häll upp i burken med rabarber, förslut och låt sedan stå minst två dagar

Rabarberchutney med chili och ingefära

På midsommardagen gjorde jag som traditionen bjuder Mormors rabarbersoppa. Men eftersom jag lyckades plocka för mycket rabarber var jag ju tvungen att hitta på något med det som blev över
Att mala, rosta & förvälla chili.

Att mala, rosta & förvälla chili.

Rabarberchutney med honung & chili ancho. Skär rabarbern i skivor. Nu kommer det mer tankar kring chili och tack Santa Maria för att ni sponsrar bloggen även idag